Peaasi.ee Vaimse tervise kohvik!

Kas tunned, et vajaksid mõistvat kõrva või soovid lihtsalt jagada oma mõtteid? Nüüd on see võimalus veelgi kättesaadavam, sest oleme avanud oma Kaubamaja kohviku uksed Peaasi.ee vaimse tervise kohviku üritusele.

Iga kuu viimasel laupäeval on nüüd Saaremaa Kaubamajas võimalus osa võtta Peaasi.ee vaimse tervise kohvikust. Kus vaimse tervise esmaabi koolituse läbinud vabatahtlikud pakuvad inimestele toetavat kuulamist ja vajadusel suunavad professionaalset abi kasutama. Peaasi.ee on loonud üle Eesti laieneva vaimse tervise kohvikute võrgustiku, kus igaüks saab tulla oma muresid jagama ja toetavat kuulamist leidma. Organisatsioon ise tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. 

Peaasi.ee on vaimse tervise kohvikute kontseptsiooni arendanud alates 2021. aastas ning 2023. aasta algusest alustati regulaarselt vaimse tervise kohvikutega iga kuu viimasel laupäeval. Vaimse tervise kohvikus olevad vabatahtlikud on läbinud vaimse tervise esmaabi koolituse, kus nad omandasid toetava kuulamise ja vaimse tervise esmaabi pakkumise oskuseid. Vabatahtlikud istuvad eraldi märgistatud lauas valge T-särgiga, millel on kiri „Olen olemas“.
Vaimse tervise kohvikusse on oodatud kõik inimesed, kes tunnevad, et nad soovivad jagada oma vaimse tervise muresid ja nõu küsida. Oodatud on ka inimesed, kes on mures oma lähedase vaimse tervise pärast ning soovivad seda jagada.

Vestlusele eelnevalt registreeruda ei ole vaja. Kui keegi on enne sind vabatahtlikuga rääkimas, siis jää ootama või küsi vabatahtlikult, mis kella-ajal võiksid tagasi tulla.

PS! Kohvik ise on meil suletud aga vestluste kõrvale pakume sooja teed!

Peaasi.ee VT Kohvik Kuressaare 1080x1920px